Marea Dragoste / Tango - Despre dragoste si alti ingeri

Afisari: 29874
De: Simona Catrina
La: 10 Decembrie 2013

Simona Catrina - Crede si nu cerceta buzunarele!

Simona Catrina - Crede si nu cerceta buzunarele!
Ea se apucase de fumat de dragul lui. Intre timp, el s-a lasat, iar ea fumeaza si-acum, desi a divortat de el de opt ani. Intre timp, a cunoscut alt destept, de dragul caruia s-a apucat de pizza si bere, s-a facut cat o ursoaica si-a lasat-o el (pentru una care, probabil, manca numai pizza vegetariana fara coca, dupa cum atesta fesa ei modesta). A slabit pentru alta imensa iubire a vietii ei, dar dupa doua luni de ciorba de varza, a ajuns la perfuzii, iar amantul a ajuns la alta, una care cica manca normal (dar avea, ce-i drept, arderi mai bune).

Principii de gumilast


Momentan, doamna din istoria de mai sus are ochii stinsi ca stapinul lui El-Zorab si poseda o anemie care aspira la statutul de leucemie. V-am expus traseul unei femei pe care am cunoscut-o in timp ce asteptam amindoua sa dam examen pentru carnetul de sofer. Nu putea sa sufere condusul, dar voia sa-l potoleasca pe noul ei iubit, care dispretuia femeile fara permis.

Pina unde se poate lati prostia, intr-o relatie de - chipurile - dragoste? O sa va mire ce potential are elasticitatea principiilor. Intri intr-o relatie cu o lista de teorii savante, iar la vremea cind zboara fulgii in urma acestei iubiri monumentale, te trezesti ca toate hachitele tale se usuca si pica.

Ne timpim gradat, de fiecare data cind ne indragostim de cineva. Tot ce-am invatat la scoala sau din fostele iubiri busite e nul, nu ne ajuta la nimic. In fata fiecarei noi nebunii din dragoste, ne blegim prompt, avem flash-uri din trecut, de cind ridea toata clasa, cind nu ne mai aminteam cit fac cinci ori sase, desi tociseram imbecilizant in ajun. Si noi ne uitam in puricii tablei, in gaura poroasa a buretelui, zgiriam creta si beleam ochii la clasa care stia ca suntem momentan toante, dar ca ne va trece intr-o zi – iar daca suntem frumoase, nici n-avem nevoie sa ne treaca.

De cind ma stiu, gluma preferata a gastii mele era ca sunt suficient de frumoasa ca sa-mi permit luxul sa nu stiu cum se calculeaza aria paralelogramului. Mi-a mai trecut virtutea estetica, iar acum ma intreb la ce-mi foloseste atita prostie care, pe vremuri, mi se parea utila. Mai ales ca, in loc sa se manifeste-n trigonometrie, cum stabilisem eu cindva, prostia mea se manifesta in dragoste.

Si am ajuns la vorba lui mamaie, care zice ca, daca prostia ar durea, multi s-ar tavali pe covor, sub urgia colicii. Pot sa descriu din memorie modelul covorului meu, din toate unghiurile si de la distante microscopice, cu detalii socante. In plus, solutia salina a lacrimei i-a scos fata destul de frumos, ceea ce aspiratorul nu izbutise.


Prima mea (nebunie din) iubire

V-as oripila lejer cu cite prostii am facut eu din dragoste. Iubirea e o scuza convenabila, in caz de forta majora, dar in acelasi timp devine circumstanta agravanta. Adica sunt de acord, unii fac tot felul de nebunii fiindca n-au incotro, dau de situatii limita, au drame, boli sau datorii. Si-atunci, ar face pe dracu’ ghem si l-ar tese-n gherghef, numai sa scape de napasta. Dar eu ma port ca o descreierata numai fiindca am o problema la articulatii si cartilagii: de cite ori sufar  dupa cite un barbat, mi se luxeaza, se inmoaie si tremura suspect. Am destul calciu, cu mintea stau mai prost. Luciditatea intra in sevraj, de fiecare data cind nu-i dau drogul: o dragoste perfecta. De unde sa scot asa ceva? N-am fost capabila niciodata.

Pe alocuri, bagind de seama ca am aspiratii sentimentale peste cota mea de piata, execut diverse imprudente si ma port ca un pacient de la nebuni care a scapat pastila sub pat si i-a fost rusine sa ceara alta. Rid, pling si amenint dupa reguli misterioase. Iar aici, la detalii, ar putea intra cam tot ce-am scris pina acum in Tango: cum ma mint eu fara pic de cabotinism, cu un respect artistic desavirsit. Cum astept ani de zile sa nu-mi mai ceara el atitea calitati si sa-mi ceara, in schimb, mina. Cum inteleg si cele mai suspecte manifestari de ...
citeste mai departe
 
 
 

COMENTEAZA:

COMENTARII:

Fii tu primul care comenteaza