Marea Dragoste / Tango - Despre dragoste si alti ingeri

Afisari: 20921

Printul Paul al Romaniei si Printesa Lia: Carol Ferdinand primeste cadouri obisnuite!

Printul Paul al Romaniei si Printesa Lia sunt figuri contestate ale istoriei Romaniei. Cu toate acestea, povestea, in ochii lor, pare simpla si clara. Se bucura de statutul lor si il cresc pe Micul Print cu jucarii obisnuite. Un interviu despre primele intalniri, sincopele din istoria Romaniei si sperantele pentru 2013.
Printul Paul: Carol al II-lea a vrut sa scrie o carte despre viata lui, dar a murit inainte de a o publica

Eveline Pauna: Romanii va cunosc istoria. Iar alteta voastra o cuprinde in carti…
Printul Paul: In primul rand, istoria m-a fascinat inca din scoala pe care am urmat-o in Anglia, Millfield College. Istoria este cea mai interesanta disciplina. Iar de carti ma leaga multe… In 1977, cand a murit ultima sotie a lui Carol al II-lea, am mostenit foarte mult din arhiva regala: biblioteca lui Carol al II-lea si mii de piese originale de arhiva. Cand a plecat din tara, in 1940, fortat de Antonescu, a dus aceasta arhiva in Portugalia, intr-o vila, in Estoril. Am reusit sa recuperam aceste documente foarte importante. Am avut ideea sa lucrez cu un nepot al lui Titulescu, sa studiem exact aceste documente. Am constatat ceva foarte interesant, Carol al II-lea a vrut sa scrie o carte despre viata lui, dar a murit inainte de a o publica. Norocul meu a fost ca am gasit tot ceea a avut el pentru aceasta carte. Apoi, mai tarziu, Tereza, ultima sotie a printului regent Nicolae, fratele mai mic al lui Carol al II-lea, mi-a dat biblioteca lui si toata arhiva lui. Asa ca am documente foarte importante despre istoria Romaniei, despre Casa Regala, scrisori ale Reginei Maria, ale lui Ferdinand, despre Casa Regala Britanica… documente incredibile. In anul 1988 am scris o carte, prima mea carte, in Anglia, un bestseller si am lansat-o in World Geografical Society, unde eram membru. Dupa ce am scris aceasta carte am fost in Franta si am tradus-o si in limba franceza. In 10 ianuarie 1990, cand am venit pentru prima data in Romania, ca prim reprezentant al Casei Regale venit aici, m-am decis sa traduc aceasta carte si in limba romana. Doamna Vulpescu a tradus-o foarte bine. Prin Fundatia „Printul Paul”, fondata atunci, imediat, am dat gratuit 50 de mii de exemplare in toata tara. Acum trebuie sa refac un nou tiraj, la o calitate superioara, pentru ca, in regimul comunist, oamenii nu prea stiau istoria adevarata a Casei Regale, a fost foarte mult ascunsa. M-am gandit ca poporul trebuie sa stie adevarul istoric. In plus, la inceputul anului 2013, va aparea cartea intr-un format foarte special, unde am pus 900 de fotografii in 300 de pagini. Este Istoria lui Carol I, Regina Elisabeta, Ferdinand, Regina Maria, Carol al II-lea si se opreste in anul 1940 . Va fi o carte inedita. In rest… am mai scris. Am fost bun prieten cu ambasadorul Peru si i-am spus ca in anii 1970-80 am vizitat Peru si am facut o campanie pentru salvarea unui animal cu blana scumpa, numit vicuña. Ambasadorul mi-a spus sa scriu o carte despre aceasta expeditie. Aceasta ar fi a doua carte scrisa de mine, pe care am lansat-o la Ambasada Peru din Romania, sotia ambasadorului fiind romanca si apoi s-a lansat, prin Ministerul de Externe, la Lima, intr-un castel din secolul al XVIII-lea.
E.P.: V-ati intalnit acum aproape 18 ani, la Londra, la o Gala UNICEF...
ASR Printesa Lia: Da, corect.
ASR Printul Paul.: Vara mea, care este printesa Caterina de Iugoslavia, a organizat aceasta gala si a vrut sa-mi prezinte o doamna de origine romana care voia sa ma cunoasca. Cum am vazut-o am fost impresionat, apoi i-am cerut cartea de vizita. A fost foarte dificil sa o primesc si mi-a spus sa astept. Am asteptat cam 2-3 saptamani si am dat telefon. Ea studia la Oxford, si am asteptat pentru a o invita la masa, la Londra. A acceptat si ...
citeste mai departe
 
 
 

COMENTEAZA:

COMENTARII:

Fii tu primul care comenteaza