fbpx

Oana Sarbu: In adolescenta eram frumoasa-frumoaselor si puneam baietii pe jar

de

In prag de sarbatoare a zilei sale de nastere, inainte sa guste din tortul delicios al urmatorului an din viata sa si sa-si puna o dorinta, Oana Sarbu ne-a oferit un interviu absolut inedit, in care a facut marturisiri in premiera si a vorbit despre lucruri simple, pe care extrem de rar le aminteste in aparitiile sale.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Marea Dragoste / Tango: Care au fost cele mai reusite aniversari ale tale?

Oana Sarbu: Eu nu ma gandesc la aniversari reusite sau mai putin reusite… Toate au fost minunate! Am avut mereu oamenii dragi langa mine, fie c-a fost vorba de prieteni sau de familia mea. De cativa ani fac doua aniversari distincte.

Marea Dragoste / Tango: Care sunt locurile tale de vacanta preferate?

Oana Sarbu: Mie-mi place de mor sa calatoresc! E cea mai frumoasa pasiune a mea! As merge oriunde in lume! Am fost in multe locuri, in calitate de turist sau cu contracte de colaborare. Am vazut Canada, America, Europa aproape toata! Mi-a placut foarte mult in Israel, iar pe viitor mi-ar placea sa merg in tari asiatice. Imi place Italia – oriunde, Elvetia, Austria, Germania… Peste tot am vizitat muzee sau am vazut spectacole si concerte. La Salzburg am fost la Teatrul de papusi si am vazut Flautul fermecat, in SUA am fost la nenumarate specatacole pe Broadway. Nemaivorbind de Disney-ul din L.A. sau de muzeele din marile capitale! Parisul, insa, e orasul adorat!

Marea Dragoste / Tango: Dar in Bucuresti, unde te simti cel mai bine, ce zone iti plac?

Oana Sarbu: Imi place Bucurestiul fiindca sunt bucuresteanca si ma deranjeaza cei care l-au populat si care-l blameaza! Imi place Bucurestiul interbelic sau chiar mai vechi de atat. Ar fi putut fi un oras foarte frumos, daca ar fi fost regandit de intelectuali. Locurile pe care le prefer in Bucuresti sunt cartierele Mantuleasa, Rosetti, Kiseleff.

“Imi place foarte mult de mine, de felul cum am aratat, dintotdeauna
Marea Dragoste / Tango: Cum te-ai vazut in oglinda, de-a lungul anilor? In adolescenta, cum te vedeai, ce parere aveai despre tine? Dar astazi?

Oana Sarbu: Imi place foarte mult de mine, de felul cum am aratat, dintotdeauna. De cate ori m-am uitat in oglinda, la propriu, m-am considerat un om frumos, cu trasaturi speciale si unice. Si nu ma refer doar la trasaturile fizice, ci la anumite expresii ale fetei care pun in valoare anumite stari, ele mi-au dat o autenticitate aparte. Pentru asta ma consider o norocoasa. N-am ce sa reprosez nimanui, iar parintilor mei le multumesc pe aceasta cale pentru mostenirile pe care mi le-au lasat. Acum, ma observ cu aceleasi trasaturi, nemodificate in timp, si ma reindragostesc de mine cand ma surprind in vreo oglinda. Imi plac naturaletea si momentele cand nu arat chiar asa de bine. Ma plac oricum. In adolescenta eram frumoasa-frumoaselor si puneam baietii pe jar flirtand cu ei. Eram, intr-un fel, inabordabila. Ma jucam. Aveam baieti care-mi placeau mult si de ale caror performante in anumite domenii ma indragosteam.

Marea Dragoste / Tango: Ti-ai face vreodata o operatie estetica?

Oana Sarbu: Nu mi-as face operatii estetice, din multe motive. In primul rand, fiindca se poarta prea tare si nu-mi place sa ma dau dupa val. In al doilea rand, nu cred in astfel de modificari, ajustari, artificii. Poate ca as corecta, pe alocuri. Dar il iubesc atat de tare pe Dumnezeu, ca nu vreau sa-l manii…

“Sunt casnica de trei ani jumate, cu intreaga mea asumare, chiar daca in timpul asta am cantat si am realizat un album”
Marea Dragoste / Tango: Cum te mentii in forma? Faci sport? Ce (nu) mananci? Cum te ingrijesti?

Oana Sarbu: Forma mea, in primul rand, e una mostenita. Arat ca ai mei. Deci, n-am cum sa ma-ngras prea tare. Ma rasfat cu tot ce poftesc, pe perioade lungi de timp. Dar stiu sa fac si pauze lungi, de ciocolata si prajituri. Am facut sport de performanta, atletism si inot, la liceul “Emil Racovita”. De cand ma stiu fac exercitiu fizic in diverse forme. Nu am depuneri de grasimi, am proportii bune. Evident, sunt atenta la viata mea. Acum sint intr-o perioada de zbucium interior. De neliniste. Simt nevoia de anumite schimbari si stiu ca ele vor veni. Sunt casnica de trei ani jumate, cu intreaga mea asumare, chiar daca in timpul asta am cantat si am realizat un album. Nu pot trai in echilibru intr-o tara fara valori culturale, morale, unde prostituati si prostituate sunt vedete TV. Revenind la mancare (dar totul se leaga cu echilibrul psihic), mananc orice, mai putin carne, avand grija cum asociez alimentele. Nu mananc grasimi, sosuri, ciorbe, uleiuri… Ma ingrijesc cu masaje, si cand am timp merg la sala. Acasa fac Pilates dupa manual. Si am un aparat de masaj. Mai fac bai cu esente si uleiuri. Ma relaxez cu muzica.

Marea Dragoste / Tango: Care este pentru tine cea mai utila inventie in materie de cosmetica?

Oana Sarbu: Ceara clasica de epilat si laptele hidratant de corp. Cremele cu factor de protectie si cele contra petelor.

“Ma-ndragosteam intotdeauna de baieti mai mari decat mine si de obicei, in tabere”
Marea Dragoste / Tango: Cum a fost prima ta intalnire cu un baiat? Dar primul sarut, ti-a placut? Erai indragostita?

Oana Sarbu: Nu-mi mai aduc aminte… Au fost multe prime intalniri cu cate un baiat. Nu prea mi-a placut primul sarut. S-a-ntamplat destul de tarziu, dupa cincisprezece ani… Nu eram indragostita. Ma-ndragosteam intotdeauna de baieti mai mari decat mine si de obicei, in tabere. Oricum, intalnirile mele erau monitorizate atent de mama. Era greu sa ”evadez”, si pe vremea aia…

Marea Dragoste / Tango: Care a fost cea mai impresionanta declaratie de dragoste pe care ai primit-o vreodata?

Oana Sarbu: Oh, nu mai stiu, au fost destule si-n diverse perioade ale vietii mele… De una, insa, mi-aduc aminte cu drag, se-ntimpla prin clasa a cincea: un baiat frumusel foc mi-a zgariat banca cu un “te iubesc”, a vazut diriginta si-a chemat-o pe mama la sedinta cu parintii!

Marea Dragoste / Tango: Care crezi ca este cea mai mare greseala pe care barbatii o fac vizavi de femeile lor?

Oana Sarbu: Habar n-am! Nu-nteleg nici acum cum sunt lucrurile-astea si mi-e teama sa nu rostesc clisee… Cred, mai curand, ca greselile le fac mamele lor in educatia pe care le-o dau… Le creeaza astfel o permanenta dependenta si sentimentul comparatiei cu femeile din vietile lor. De-aici minciuna si lipsa de comunicare, generic vorbind.

“Casa mea e ca mine. Are de toate. Si lumini, si umbre…”
Marea Dragoste / Tango: Care sunt lucrurile care-ti plac cel mai mult, dintre cele pe care le ai? Cum arata casa ta, ce fel de lucruri pastrezi in ea?

Oana Sarbu: Sunt extrem de legata de lucrurile personale. Am numai lucruri de care ma leaga o amintire. Nu am casa libera si ordonata, ci boema si foarte feminina. Destul de incarcata. Universul copiilor plin de culoare si farmec il reprezinta Alex Stelian, cu toata bogatia pe care mi-a adus-o el! Am o casa plina de jucarii si de culoare! Am flori multe, frigiderul plin de iaurturi, fructe si legume, si-ntotdeauna am o bautura buna in casa. Am amintiri din tarile in care-am fost si multe haine la care tin si pe care le pastrez si de acum douazeci de ani! Am o papusa draga de cand aveam opt luni, de la o matusa. Imi plac culoarea, intimitatea si linistea unui spatiu. Nu sunt o gospodina, nici nu-mi place termenul, dar sunt ordonata. Casa mea e ca mine. Are de toate. Si lumini, si umbre…

Marea Dragoste / Tango: Care este activitatea casnica pe care o detesti cel mai mult?

Oana Sarbu: Detest toate activitatile casnice! Nu-mi place sa spal vase, sa dau cu aspiratorul, sa sterg praful. Fac de nevoie. Si ma ajuta cineva, ca altfel ar fi jale. Dar imi place sa fie o anumita ordine destul de personala. Baiatul meu e extrem de tipicar si de ordonat.

Marea Dragoste / Tango: Ai un accesoriu de care nu te desparti niciodata?

Oana Sarbu: Un inel. O iconita cu Sfanta Parascheva.

Marea Dragoste / Tango: Care crezi ca este cea mai groaznica tendinta in moda?

Oana Sarbu: Combinatia bizara intre anumite stiluri de moda si diferente de materiale! Ah, si cizmele UGG.

“La Sting mi-ar placea sa fac backing vocals”

Marea Dragoste / Tango: Care sunt artistii alaturi de care ti-ar placea sa canti in duet?

Oana Sarbu: Gloria Estefan si Sting. La Sting mi-ar placea sa fac backing vocals. As canta si am mai facut-o si alaturi de Marian Mexicanul.

Marea Dragoste / Tango: Cum arata un top 3 al unor roluri de filme pe care ti-ar fi placut sa le joci tu?

Oana Sarbu:  1. Julieta

2. Anita din West Side Story

3. Marry Poppins

Marea Dragoste / Tango: Care sunt extravagantele tale cele mai mari? Dar placerile tale de zi cu zi?

Oana Sarbu: Mananc fara sa ma opresc, daca am chef. Cheltui mult pe haine cand am bani, dar mai mult dintr-o defulare: chiar n-as avea nevoie de nimic. Am anumite tabieturi zilnice pe care le respect oriunde-as fi. Dusul si cafeaua de dimineata, orele fixe de masa, odihna usoara de dupa-amiaza, ciocolata neagra, paharul de vin de seara si o convorbire cu un prieten drag. Rugaciunile, multumirile, intrebarile. Imi las mintea bantuita de tot felul de scenarii si povesti fantastice si indraznete.

Marea Dragoste / Tango: Cine este cea mai buna prietena a ta?

Oana Sarbu: Am una sau doua prietene mult mai in varsta decat mine, de la care ascult si invat foarte mult. Nu neaparat si aplic.

Marea Dragoste / Tango: Ce ciudatenii ai, ce bizarerii te caracterizeaza?

Oana Sarbu: Hm, astea-s chestiuni personale. Cateodata sunt lipsita de incredere in mine, in ceva sau in cineva. Sunt foarte curioasa si vie, mintea-mi lucreaza tot timpul. Sunt vulnerabila sau foarte puternica. Verific de multe ori unele lucruri, prin casa. Las lucruri incepute si neterminate. Nu tip, nu urlu, orice-ar fi. Asta e si nu e bine. Imi notez tot intr-o agenda. Sunt atehnica. Detest internetul si dependenta de el. Mi-ar fi placut sa traiesc intr-o alta perioada de timp si, cateodata, macar imaginar, chiar o fac. As vrea sa am acum o casa din anii ‘30 in care sa locuiesc, complet renovata, in stilul ei. As vrea sa stau maine la Paris. As vrea sa vad Londra poimaine. Tin legatura permanent cu trecutul si cu oamenii care mi-au marcat viata. As vrea sa fi fost altfel, in anumite situatii.

Marea Dragoste / Tango: Si ce alte trasaturi te mai definesc?

Oana Sarbu: Acum sunt intr-un proces de incercare de a ma cunoaste mai bine. Simt nevoia sa fac asta de cand il am pe Alex Stelian in viata mea. Cred ca sunt un om bun si cu limite extinse. Am anumite valori in care cred, dar incerc sa fiu si un om actual. Sunt o persoana sensibila, dar si foarte rationala. Sunt un om puternic, cu o personalitate bine conturata, dar am si momente de vulnerabilitate. Nu mint, nu fac lucruri rele sau, daca fac, le recunosc si-mi pare rau. Sunt ordonata. Sunt un om pe care te poti baza. Defectele recunoscute pan-acum sunt comoditatea, un soi de boemie sau de rasfat prelungit si un refuz de a ma da dupa vant.

“Se poarta farsele si evenimentele din viata privata puse pe tapet, aproape nimeni nu mai face o nunta sau un botez fara camere de luat vederi…”

Marea Dragoste / Tango: Ce anume crezi ca este gresit despre tine in perceptia publicului?

Oana Sarbu: Mmmmai nimic. Am o relatie buna cu oamenii. Iubirea, aprecierea lor au fost constante. Nu le-am oferit pan-acum prea mult. Oamenii stiu putin despre mine. Acum, mai mult din perspectiva relatiei cu un om de televiziune, sunt mai expusa intr-o anumita zona, si asta nu mi-e deloc pe plac. Ceea ce as vrea sa dau publicului, din punct de vedere profesional, nu se poate, fiindca nu intereseaza. Acum, ca sa oferi o melodie, trebuie sa te-asezi frumos pe canapea si sa povestesti ce preferinte culinare ai, care e relatia ta cu iubitul si cu copilul, cine te-a surprins si-n ce ipostaze, in ce vacante ai fost, in ce scandaluri ai fost implicat… Se poarta farsele si evenimentele din viata privata puse pe tapet, aproape nimeni nu mai face o nunta sau un botez fara camere de luat vederi… Eu refuz cu incapatanare sa fac asta ca sa lansez un cantec. Si am facut un disc intreg care se poate asculta exclusiv online, “Un altfel de portret”. Acum toata lumea canta, profesionisti sau nu. Toata lumea joaca in filme sau telenovele. Oricine poate sa faca asta.

Marea Dragoste / Tango: Ce te enerveaza cel mai mult la oameni?

Oana Sarbu: Totul! (rade) Curiozitatea, lipsa de maniere, grosolania, prostia, lipsa educatiei. Sunt asociala. As vrea o lume care nu exista: curata, morala, iubitoare, valoroasa.

Marea Dragoste / Tango: Crezi ca ai un animal totemic? Care ar fi acela?

Oana Sarbu: Am cautat in lista si cic-as fi o gasca alba! (rade)

Marea Dragoste / Tango: Care sunt cele mai pacatoase obiceiuri ale tale?

Oana Sarbu: Nu am astfel de “pacate”. Sunt destul de echilibrata si nu am excese. Cand scap, scap la prajituri si ma tine mult. E un rasfat din frustrare. Mai sunt insistenta, cateodata, sa aflu TOT ce ma intereseaza. Chiar daca stiu ca nu-mi convine. Ma impac cu asta. Cateodata sunt pisaloaga. N-am pacate lumesti. Sau nu mai am.

Marea Dragoste / Tango: Dar cele mai mari slabiciuni?

Oana Sarbu: Produsele de patiserie, ciocolata si momentele cand sunt indragostita sau cand iubesc.

Marea Dragoste / Tango: Eroii tai din viata reala cine sunt?

Oana Sarbu: Tata, mama, bunicile. Si mai am cateva persoane feminine pe care le admir pentru tenacitate, perseverenta si lucrurile bune si variate pe care le-au realizat in viata. Stela Popescu, Maia Morgenstern, Anca Turcasiu…

Marea Dragoste / Tango: Care e secventa ta de film preferata?

Oana Sarbu: Dansul lui Pacino din “Scent Of A Woman” e una din secventele dupa care ma omor.

Marea Dragoste / Tango: Care au fost cele mai stanjenitoare momente care ti s-au intamplat vreodata pe scena?

Oana Sarbu: La un spectacol la Slatina, cu Teatrul Constantin Tanase, s-a-ntrerupt curentul. Fiindca eram afisata si incheiam spectacolul, a trebuit sa cant pe-ntuneric. De fapt, am tinut neaparat sa multumesc lumea.

Marea Dragoste / Tango: Ce iti lipseste in momentul de fata ca sa spui ca viata ta e absolut perfecta?

Oana Sarbu: Viata nu e perfecta. Viata e viata si e lucrul cel mai minunat pe care-l avem. Cand ma rasfat simt ca-mi lipsesc multe. Dar sunt recunoscatoare ca am tot ceea ce am. Si am atat de mult, ca nu-ndraznesc sa-mi mai doresc foarte mult. Stiu ca sunt o persoana deosebita si ca asta atrage si lucruri bune, dar si inconvenabile.

Marea Dragoste / Tango: Cum arata fericirea pentru tine?

Oana Sarbu: Ca niste bucatele, daca nu sunt foarte pretentioasa.

Marea Dragoste / Tango: Cum ti-ar placea sa imbatranesti, cum te vezi peste vreo 30 de ani?

Oana Sarbu: As vrea s-arat precum Jane Fonda. O sa fiu bunica nepoteilor mei. Sper sa fiu sanatoasa. Am vazut-o pe Isabelle Adjani, care la 68 de ani arata splendid. Deci, se poate! Asa ca eu, pe la 74 de ani, am sa fiu si mai frumoasa!

Marea Dragoste / Tango: Ce ai grija sa faci zi de zi, ca sa simti ca ai un rost pe pamant?

Oana Sarbu: Sa fiu buna. Sa-mi pun mii de intrebari. Sa ma rog. Sa-l iubesc pe Alexandru.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Interviuri

Comentarii

  • dar oana sarbu este o fata f frumoasa eu intotdeauna am admirato ca persoana.oare ce aveti de reprosat?e o artista.oana mi-ai placut de cand am vazut liceeni.si eu eram o adolescenta pe atunci.multa bafta si noroc in dragoste ptr ca si eu am gasit dragostea la 42 de ani.te pup si imi plac melodiile tale nu esti ca altele care isi arata totul. valeria

    draga oana imi esti tare draga.tu cu glasul tau misti orice inima.am vazut liceeni si deatunci ai ramas in sufletul meu,si eu eram o adolescenta pe atunci.lasa gurile rautacioase si poate vei gasi fericirea eu la 42 ani am gasit fericirea.te pup numai bine si sa auzim cantece bune in continuare.valeria.

    valeria noiembrie 3, 2012 11:47 pm Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.