Marea Dragoste / Tango - Despre dragoste si alti ingeri

Afisari: 48801
De: Alice Nastase, Fotografii: Roxana Iliescu
La: 25 Iunie 2007

Mircea Baniciu: Daca tata m-ar fi recunoscut si as fi purtat numele lui, m-as fi numit Cancev

Mircea Baniciu este, deopotriva, solist, sex-simbol, tata, compozitor, om de lume, faptura discreta, artist, exponent tipic al zodiei Leului. Muzicianul pe care l-am cunoscut si ca membru al trupelor Phoenix sau Pasarea Colibri, apoi ca artist singur si singular, nu se dezvaluie niciodata pe de-a-ntregul, dar are mereu lucruri fabuloase, inedite, de povestit.
Incepuse sa-mi placa degringolada

Marea Dragoste / Tango: Cred ca te simti mai tinar ca niciodata, fiindca ai un copil mic...
Mircea Baniciu: Asa este. Am un copil mic, mic. Are doi ani jumate si-l cheama Victor.

Marea Dragoste / Tango: Te-ai casatorit?
MIRCEA BANICIU:  Nu, nu m-am casatorit, pentru ca, dupa prima mea casatorie care mi s-a parut total aiurea si care a fost poate una dintre cele mai mari greseli pe care le puteam face in anii aia, mi s-a parut ca a fi casatorit inseamna mult prea mult... Sau mult prea putin, depinde de context. Dar s-ar putea sa ma casatoresc in foarte scurt timp.

Marea Dragoste / Tango: Cum ai reusit sa le convingi pe femeile de linga tine sa accepte ca tu nu vrei sa te casatoresti?
MIRCEA BANICIU:  Intrebarea ar fi cum au reusit ele sa ma convinga pe mine sa stau linga ele! (ride) Dupa anii ’88 -’89, dupa una dintre despartirile mele cele mai ciudate, aceea de fosta mea sotie, n-am prea mai acceptat sau dorit o relatie stabila, asezata, cu casa, cu copii, cu neamuri, cu socri, cu rude. Mi-a fost chiar teama. Intre timp, incepuse sa-mi placa degringolada in care traiam si in care incercam sa iau cit mai mult de la viata. Dar, incet, incet, mi-am revenit.

Marea Dragoste / Tango: Totusi, copiii s-au nascut in perioada asta de „degringolada“. Cum ai impacat libertatea cu relatiile complexe in care au aparut copiii?
MIRCEA BANICIU: Ana, primul meu copil, a aparut ca un moment foarte frumos in viata mea si imi propusesem sa ma linistesc si sa-mi fac un rost, asa cum e firesc. Dar nu s-a putut, din cauza neintelegerilor cu mama ei. La inceput, lucrurile au mers bine, dar mai apoi am simtit ca ma indepartez din ce in ce mai tare. Ana a ramas, in schimb, una dintre marile mele iubiri si sint convins ca relatia noastra va continua in felul acesta pina la adinci batrineti.

Marea Dragoste / Tango: Citi ani are?
MIRCEA BANICIU: Are 14 ani. Am sarbatorit cumva buletinul ei si trecerea ei spre adolescenta, este in clasa a-VII-a, invata bine, cinta frumos, este intr-un nou format al Scolii vedetelor a lui Titus Munteanu, a cintat ani de zile in corul Alegretto care a facut turnee in toata lumea... Pasaportul ei avea in unele perioade mai multe vize decit avea al meu si Ana, fetita mea, a fost in multe locuri in care eu
n-am fost. Ma bucur foarte tare pentru ca acest cor a fost, cumva, ca o a doua familie pentru ea, mai ales ca noi, neintelegindu-ne, nu stiu daca familia de acasa a insemnat foarte mult pentru ea. Iar faptul ca eu m-am indepartat a fost inspre binele ei, pentru ca am exclus toate scandalurile si nebunia din casa la care si copilul era expus. Fac si muzica pentru copii, i-am facut si Anei niste cintece, si orchestratii, pentru ca au nevoie de piese si, cui sa-i ceara, daca nu mie? E la scoala germana. Eu, fiind un germanofil venit din Timisoara, mi-am spus ca nu i-ar prinde rau sa stie si un pic de germana, alaturi de engleza pe care o invata la scoala. Merge bine cu scoala si e din ce in ce mai frumoasa, incepe sa semene cu mine in perioada in care si eu eram frumos.

Marea Dragoste / Tango: Si mama ei e frumoasa.
MIRCEA BANICIU: E o femeie frumusica. Frumusica ii spun eu pentru ca asta e ...
citeste mai departe
 
 
 

COMENTEAZA:

COMENTARII:

Fii tu primul care comenteaza