fbpx

Lavinia Pintea Tatomir: Iubirea mea pentru Laurentiu a sosit la timp ca sa ma pot salva

de

La sapte ani dupa moartea sotului pe care l-a adorat si care a lasat-o vaduva la doar 27 de ani, la doar cateva luni dupa exercitiul splendid de marturisire, inaltare si eliberare, asezat intr-o carte de-o frumusete fara sfarsit, “In umbra lui Adrian Pintea”, Lavinia Pintea Tatomir si-a regasit puterea de a iubi si de a se lasa iubita. Celebra bioterapeuta care a uluit lumea cu puterile ei inca din copilarie, femeia care a rasturnat spre bine si lumina viata actorului Adrian Pintea si a tuturor semenilor care i-au stat in preajma, respectata doctorita, rezidenta in psihiatrie la spitalul din Craiova a spus din nou Da in fata ofiterului starii civile si se pregateste de nunta alaturi de omul frumos care ii va sta alaturi pentru totdeauna. Au fost colegi ani si ani la rand, s-au sustinut ca prieteni si, dintr-o data, printr-un miracol, printr-un noroc, dragostea lor a fost posibila. Medicul Laurentiu Cârstea este astazi sotul iubit al Laviniei si marturiseste ca, ani de-a randul, a iubit-o in taina.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Alice Nastase Buciuta: Te-am visat intr-o noapte, demult, langa un barbat care semana cu Laurentiu, un coleg… Ti-am trimis a doua zi un mesaj, iar tu mi-ai raspuns sceptica… Renuntasesi sa speri, sa crezi ca va veni dragostea din nou?
Lavinia: Visul tau a fost premonitoriu. Practic, tu ai citit un crampei din viitorul meu, pe care, sincer, eu nu il mai vedeam posibil vreodata langa un alt barbat. Tocmai publicasem cartea noastra, „In umbra lui Adrian Pintea” si ma simteam, asa cum de altfel o si marturisisem, eliberata in sfarsit de un trecut dureros, care mi-a marcat pentru totdeauna existenta. In acel moment nu asteptam dragostea in viata mea, nu aveam preocupari in acest sens si da, se poate spune si asa, renutasem sa cred ca lumea sufletului meu ar putea fi candva binecuvantata cu o noua iubire.
Marea Dragoste – RevistaTango.ro: Spune-mi adevarul adevarat, fara cenzura sau teama de interpretari. Cand te-ai intrebat prima oara, legat de Lavinia, cum ar fi daca ati fi impreuna?
Laurentiu: N-am sa pot uita nicicand ziua aceea, prima zi in care am vazut-o pe Lavi! Am simtit un fior care mi-a strafulgerat mintea si intreg corpul. Ochii ei mari, ca doua migdale, privirea ei fascinanta, timbrul vocal frumos, patrunzator, siguranta miscarilor si a felului in care se exprima, capacitatea de a comunica intr-un fel unic, toate astea m-au fermecat. Nu eram informat cu precizie cine este. Am aflat atunci imediat doar care ii este numele, dar am aflat cu adevarat cine este ea si ce inseamna ea, doar pe parcursul timpului, in decurs de cateva luni. Am constientizat ca este un om minunat, o femeie deosebita si am inteles ce calitati desavarsite are, impotriva tuturor barfelor si parerilor neavizate care circulau pe seama ei. Fara sa imi dau seama cum, recunosc, am inceput sa simt cu adevarat fiorii dragostei si da, mi-am pus pentru prima data intrebarea cum ar fi sa am alaturi o femeie atat de minunata precum Lavi. Foarte important, insa, am placut-o si am admirat-o pe Lavi in taina sufletului meu si, pentru ca ii purtam un mare respect, am pastrat, timp de cinci ani, o distanta cuviincioasa. Nu am nimic sa-mi reprosez in aceasta privinta. Am fost sincer si corect cu mine si cu cei cu care mi-am impartit viata.

Laurentiu: Am placut-o si am admirat-o pe Lavi in taina sufletului meu si, pentru ca ii purtam un mare respect, am pastrat, timp de cinci ani, o distanta cuviincioasa. Nu am nimic sa-mi reprosez in aceasta privinta.

Marea Dragoste – RevistaTango.ro: Ce are el si nu are niciun alt barbat?
Lavinia: Laur are ceea ce nu am mai intalnit intr-adevar la niciun barbat pana acum: capacitatea extraordinara de a nu judeca pe nimeni, de a nu atasa false etichete, capacitatea fabuloasa de a-i accepta pe cei din preajma lui asa cum sunt, fara sa faca eforturi in interes propriu de a-i schimba intr-un fel anume. Eu am numit-o candoare, desi poate nu suna foarte bine daca afirmi acest lucru despre un barbat, dar el are o incredere atat de frumoasa si pura in oamenii care ii stau alaturi in viata la un moment dat, incat asta il costa si s-a dovedit a-l costa foarte scump: loviturile sufletesti complet nemeritate care i-au fost date pe la spate. Laur se misca prin viata cu o lejeritate si o bucurie nestapanita, care mie imi fac bine si ma ajuta sa-mi vindec rani, traume psihice, ingrijorari inutile, asteptari pesimiste uneori, pentru ca adevarul este ca am fost si sunt foarte incercata in toata existenta mea de pana acum. La mine a functionat perfect antiteza: am fost ori foarte iubita, admirata, ori foarte dusmanita, invidiata, urata chiar cu patima. Nu a existat niciodata o cale de mijloc in ceea ce ma priveste.
Marea Dragoste – RevistaTango.ro: Deci… cum s-a intamplat minunea si te-ai indragostit de Laurentiu?
Lavinia: Ca orice minune, iubirea mea pentru Laurentiu a sosit la timp ca sa ma pot salva si cred ca a tinut de alte instante decat cele omenesti. Mi-e greu sa dau o explicatie rationala evenimentelor care s-au desfasurat atat de neasteptat si cu atat de multa repeziciune in viata mea, de cateva luni incoace.
Marea Dragoste – Tango: Marea Dragoste – RevistaTango.ro: In ce seamana, in ce nu seamana Lavinia cu femeile lumii? Cum te face asta sa te simti?
Laurentiu: Lavinia este si va ramane o femeie speciala, unica in lume si mai ales, in inima mea. Sunt mandru de sotia mea si la randul meu ma simt la fel de special langa ea. Ma simt special pentru ca m-a ales pe mine, pentru ca o iubesc, pentru ca ma iubeste, pentru ca se straduieste sa ma inteleaga. O iubesc cum nu am mai iubit pe nimeni altcineva in viata mea. Este exact ceea ce imi doresc, este femeia visurilor mele, este MAGIA din viata mea si imi doresc sa ramana asa. Mi-e greu sa o incadrez in tipare.

Lavinia: Cum de la trei saptamani dupa ce a citit cartea eram deja foarte indragostiti, desi nu ne vazuseram nici o secunda, nu iti pot explica… Dar este adevarul adevarat! Nu am mintit pe nimeni, nu am inselat pe nimeni!

Marea Dragoste – RevistaTango.ro: A venit totul atat de repede! Dragostea, curajul de a va arata lumii, casatoria. Cum ati ajuns, in doar cateva luni, sot si sotie? Cum ati stabilit pasii pe care i-ati facut? Nu v-ati grabit vreun pic?
Lavinia: Da, totul s-a pravalit peste noi ca o furtuna de vara, cu „tunete si fulgere” care au „ars” niste etape firesti ale unei relatii de iubire, dupa care noi inca mai tanjim, recunoastem asta cu sinceritate. Dragostea noastra a venit firesc, dupa cinci ani de prietenie impecabila, de camaraderie fara pata. Noi ne-am admirat reciproc, ne-am sustinut profesional de la distanta, pentru ca fiecare dintre noi isi desfasura activitatea intr-un alt spital, dar a fost o perioada de sapte luni, la inceput, cand ne-am cunoscut, in care am lucrat umar la umar la Urgenta Spitalului din Craiova. Apoi, drumurile noastre ca specialitati medicale s-au despartit, pentru ca eu m-am mutat pe Psihiatrie,intr-un alt spital, iar el pe Anestezie si Terapie Intensiva, continuand sa lucreze in acelasi spital. De-a lungul anilor care au trecut, ne-am vazut aleator si doar pentru putin timp de fiecare data, ne-am auzit destul de rar la telefon si atunci pastrand buna-cuviinta, dar o anumita afectiune, simpatie, un „drag” anume, au existat intotdeauna intre noi, mici semnale pe care le-am ignorat si eu, si el, fiindca traiam in aceeasi lume, dar avand complet alte vieti. Stiam cateva amanunte din viata lui personala, dar nu am insistat sa aflu prea mult, nu l-am „descusut” niciodata si chiar il apreciam pentru discretie si eleganta de a nu aborda subiecte intime, fata de alti barbati, poate chiar colegi de ai mei care isi afisau ca pe o taraba viata privata, cuceririle, aventurile, implinirile sau esecurile sentimentale. Asta era si continua sa fie o alta calitate a lui. In public, nu l-am auzit niciodata facand confidente, criticandu-si partenera sau aratandu-se nemultumit de viata lui. Sunt lucruri pe care le simti, pur si simplu. Dupa lansarea cartii mele, i-am oferit o carte cu o dedicatie care incepe cam asa: „Colegului si prietenului meu, Pestisorul” (pentru ca asa l-am alintat de la inceput, din pricina zodiei lui)…. si se incheie cam asa: „Sa ramai acelasi prieten minunat si acelasi coleg bun si devotat”. Cum de la trei saptamani dupa ce a citit cartea eram deja foarte indragostiti, desi nu ne vazuseram nici o secunda, el fiind in acea perioada la un stagiu la Bucuresti, nu iti pot explica… Dar este adevarul adevarat! Nu am mintit pe nimeni, nu am inselat pe nimeni! Stiu sigur ca in clipa in care s-a prezentat in fata mea, era un barbat liber. Altfel nici nu as fi acceptat un inceput de poveste… Curajosi si hotarati am fost amandoi de la inceput, dar corectitudinea si adevarul ne-au costat foarte mult. Casatoria pentru noi a venit absolut firesc si doar timpul si nevazutul ne vor demonstra daca ne-am grabit sau nu in aceasta privinta. Oricum, ceea ce am trait noi in atat de putin timp stiu sigur ca nu traiesc altii intr-o viata de om!
Marea Dragoste – RevistaTango.ro: Nu te sperie cateodata inevitabila comparatie a celor din jur sau poate chiar a iubitei tale, cu Adrian Pintea? Sau ai, poate, alte temeri, legate de cine stie ce complicatii sau obstacole?

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pagini:  1 2

 

Categorii:
Interviuri

Comentarii

  • Binecuvantare si comuniune! din Sanatoriul Balneoclimateric de Copii -BUSTENI

    savu decembrie 23, 2016 11:07 am Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.