Marea Dragoste / Tango - Despre dragoste si alti ingeri

Afisari: 44984

CHRISTINE VALMY: Eu sunt mama cosmeticii in America!

N-are prejudecati, pudori si ezitari. Doar trairi acute, emotii vii si porniri oneste. Christine Valmy este pe cat de naturala in fata beculetului rosu al reportofonului, pe atat de timida in lumina reflectorului, atunci cand i se fac poze. Mi-o inchipuiam rigida si pretioasa, mi s-ar fi parut normal s-o gasesc fudula si fericita, am descoperit-o sincera, cocheta, curajoasa si emotionata.
Cind am nascut, m-am bagat sub cearsaf cu fetita si am plins de fericire

Marea Dragoste / Tango: Cum priviti inapoi spre primii ani din viata?

CHRISTINE VALMY: Tatal meu a fost om cu situatie si am avut o tinerete buna, imbelsugata. Foarte stricta, pentru ca, pe vremea aia, adica acum 70 de ani, asa era. Eu n-aveam voie, la 16-17 ani, sa ma duc la ceaiuri, ca nu cumva sa ma comport ca fetele pierdute. La 14 ani, mama a vrut sa ne trimita la scoala, in Elvetia, pe mine si pe sora mea, dar bunica a facut un scandal teribil. Am fost foarte strict crescuta. La 23 de ani m-am maritat, dar doar civil, pentru ca nu era gata rochia de mireasa. In ’45 nu se mai gasea nimic in tara asta. Mi-am luat o olanda, dar n-am vrut sa se vada ca e un bumbac banal si nu ceva mai pretentios si am dat-o s-o brodeze, dar brodatul mi-a intirziat cu o luna si jumatate nunta. Ei, si in luna asta, desi eram casatoriti, trebuia sa vin acasa la opt seara.

N-am avut deloc o copilarie placuta. Am facut Scoala Ortodoxa Romana, unde proprietara era Principesa Cantacuzino. Cind eram eu intr-a VIII-a, au venit rusii in tara. Nu purtam oja in vremea aia, ceas, bijuterii, nimic, de teama sa nu ies in evidenta si sa nu-mi ia bijuteriile. Pentru ca le era frica sa nu patesc ceva, parintii m-au retras si m-au trimis la scoala particulara.

Au fost niste ani foarte grei! S-a facut o stabilizare si toata lumea a inceput cu 20 de lei, indiferent de cit aveai inainte. Mama a trebuit sa-si vinda bijuteriile. In ’46, m-am inscris la Facultatea de Drept, si, in acelasi timp, Aurel Voinea, doctor dermatolog, ministrul Sanatatii de-atunci, a tinut un curs, aici in Romania. El spunea ca estetica, cosmetica avea legatura cu medicina. A fost, cred, printre primele cursuri de acest gen din lume. El a denumit cosmetica. Mi-a trebuit dispensa regala ca sa particip la acel curs, pentru ca n-aveam 21 de ani. Am facut doi ani cursul asta. Mi-au placut dintotdeauna tocurile inalte, rujul, cremele. Eu, avind ten uscat, mi-am zis ca un asemenea curs e de mine. Si pina la urma asta e ce am facut toata viata. De la 17 ani am lucrat de m-am spetit.


Marea Dragoste / Tango: Ce anume ati lucrat la 17 ani?

CHRISTINE VALMY: Cosmetica. Am facut doi ani si ceva Dreptul, dar in al treilea an, adica in ’49, s-a intimplat ceva. Eu umblam cu vulpe argintie si bineinteles ca m-a luat in vizor comitetul de studenti. Am aflat si eu ca cei din comitet avusesera o discutie despre mine si m-am dus apoi sa-mi iau un palton bej, modelul „Partizana“. Dar lumea imi spunea ca mi-oi fi schimbat eu hainele, dar nu pacalesc pe nimeni. Nu m-am mai dus la facultate, ca mi-a fost frica, n-am terminat-o. Am terminat insa cursul si am inceput sa lucrez ca esteticiana.


Marea Dragoste / Tango: Unde ati inceput lucrul?  

CHRISTINE VALMY: De obicei ma duceam cu mama mea undeva pe strada Eminescu, la un institut de infrumusetare, si stateam cu ea in incapere sa vad ce-i fac. Ce-mi placea! Apoi m-am dus inapoi la cele doua surori unde se ducea mama, care facusera cosmetica la Viena. Le-am rugat sa ma lase sa le fiu ucenica. Ele au fost de acord, dar numai contra cost. Am dat 24 de monede de aur. Asa ...
citeste mai departe
 
 
 

COMENTEAZA:

COMENTARII:

Fii tu primul care comenteaza