Marea Dragoste / Tango - Despre dragoste si alti ingeri

Afisari: 149905
De: Corina Stoica / Marea Dragoste
La: 03 Octombrie 2011

Anatol Basarab: Femeilor le place sa fie dominate. Daca nu o domini, femeia o ia razna

fi extrem. Si el se intampla. Am mai spus ca focul va face ravagii si face. Iar asta nu ramane fara urmari. Eu spuneam ca vine un nou val de criza, iar politicienii nostri ne spuneau exact invers. Asta inseamna un lucru simplu: eu am expertiza, iar statul romanesc n-o are. Ceea ce am spus e adevarat, asta se intampla. Am o multime de articole – pe www.anatolbasarab.wordpress.com – este o rubrica intreaga, se numeste “Securitate globala si nationala”. Nu stiu daca cineva le citeste, dar ii sfatuiesc pe oameni, daca vor sa-si completeze imaginea asupra realitatii inconjuratoare. Omul care are o imagine cat mai completa asupra realitatii va face intotdeauna alegeri corecte, va lua hotarari corecte si va face pasi buni pentru el, care il vor duce la bunastare si fericire. Insa noi, ca civilizatie umana, suntem tocmai in partea cealalta. In urma viziunii total false asupra realitatii, am ajuns sa ne ciocnim frecvent de ea.

Marea Dragoste / Tango: Si ce consecinte va avea asta?

Anatol Basarab: Foarte multi oameni vor innebuni, pur si simplu. O sa observati, daca n-ati observat deja, ca din ce in ce mai multa lume o ia razna. Ce se intampla: noi am fost invatati ca exista patru imparatii. Minerala, vegetala, animala si umana. Incetul cu incetul, ne-am asezat deasupra intregului lant si ne-am considerat pe noi insine dumnezei. Apoi, ca o civilizatie egoista ce suntem, ne-am creat un Dumnezeu si ni L-am facut cadou. Din acel moment, tot timpul am incercat sa-L coboram pe Dumnezeu la nivelul nostru de intelegere si sa-L facem unul dintre noi. Un Dumnezeu care ne ajuta, ne iarta pacatele, ce-i spunem noi, in general, aia face. Pentru ca noi L-am compus, pentru ca noi Il iubim, el trebuie sa faca si gata. Asta se raspandeste chiar si in plan familial: “Ioane, eu te iubesc, si pentru ca te iubesc, tu trebuie sa faci asta!”. Dar eu ma simteam foarte bine neiubit fiind, acum, doar pentru ca tu ma iubesti, trebuie sa fac atat de multe lucruri? Atunci, n-ai vrea sa nu ma iubesti, pentru ca mi-era mai bine cand nu ma iubeai! Eram liber si nu trebuia sa fac nimic. Daca tu ma iubesti, iubeste-ma, dar nu trebuie sa ma schimb eu. Noi, cu Dumnezeu, facem acelasi lucru, dupa placerea noastra, in loc sa ne indumnezeim si sa Il intelegem, sa ne ridicam la planul lui de dumnezeitate, nu sa-L coboram in planul nostru uman si sa-L facem unul dintre noi. Vedeti, nici asta nu mai functioneaza, influenta religiei scade, iar din cauza asta, oamenii se intorc tot mai mult la paganism. Vedem cum in biserici se fac tot felul de magii care se faceau si inainte de crestinism. In Biserica noastra, vedem o serie de simboluri, dar asta nu inseamna ca inainte nu era nimic. Era si atunci o religie, o valoare, un sistem de valori. Nu stim nici astazi care e “mai” adevarat.

Marea Dragoste / Tango: Dumneavoastra cum credeti ca este?

Anatol Basarab: Eu cred ca exista mai multi zei, peste care sta un singur Dumnezeu. Asta spun si cele mai vechi tratate, nu ezoterice si oculte, ci chiar filosofice. Si eu tind sa-i cred pe acei oameni din trecut, care cel putin erau oameni, in comparatie cu noi, cei de astazi, care suntem niste soricei, aproape ca nu mai exista nici un fel de viata in noi, in urma a ceea ce mancam, ce gandim... Inainte, oamenii iubeau cu pasiune, isi dadeau viata pentru iubire! Cine, astazi, isi ...
citeste mai departe
 
 
 

COMENTEAZA:

COMENTARII:

 • 1. Violeta pe 28 Octombrie 2012 00:45

  Mie sincer mi-a placut discutia. Ce mi s-a parut deplasat a fost referitor la miscarea feminista cum ca ar fi ideea unui barbat de-a inversa rolurile in societate si ca de fapt barbatilor le-ar conveni sa stea acasa la cratita sa creasca copiii. Anatol tu vb serios? :))) pai dc nu stai acasa atunci? sunt sigura ca ai reusi sa convingi o femeie sa te intretina, dar dorinta de a cunoaste, de a experimenta viata si a o traia nu te lasa!!! dorinta de a evolua prin experienta directa si diversa Si nu doar ca mama sau bucatar sef!

 • 2. tequila pe 09 Decembrie 2011 14:41

  eu tot m-am uitat la "the matrix", da nu pina intr-atit :)

 • 3. Liana pe 11 Octombrie 2011 15:52

  Ma surprinde prezenta materialului acestuia in Tango. Nu citesc revista regulat, n-am mai citit demultisor si probabil de asta ma si surpinde. Pentru ca mi se pare ca domnul face parte din categoria celor multi azi, cei care observa niste treburi vizibile oricarui ochi de bun-simt si apoi se arata incantat pe sine, dezlegandu-ne cauzele acelor treburi. Oamenii s-au instrainat de natura, informatia prea multa si derulata rapid ne alieneaza etc.
  Iar discursul dumnealui la adresa femeii vs barbat e oarecum jalnic. N-am mai vazut persoana care sa se pretinda initiata intr-ale psihologiei (pe oricare directie, academica, sau... numerologica) si sa puna etichete in asemenea hal: ce fac barbatii - buuun, cum reactioneaza femeile - raaau. Jenant. Si dumnealui, si revista, ca-l gazduieste.

 • 4. Laura pe 06 Octombrie 2011 18:34

  il iubesc pe omul acesta, este genial!!!

 • 5. dorina pe 04 Octombrie 2011 10:46

  un misogin...