Marea Dragoste / Tango - Despre dragoste si alti ingeri

Afisari: 134834
De: Marea Dragoste
La: 29 Noiembrie 2012

15 retete rapide de post

15 retete rapide de post
Pentru crestini, a inceput postul Craciunului, perioada in care legumele si fructele preparate in fel si chip vor fi la mare cautare. Fie ca te-ai hotarat sa tii post, fie ca iti doresti sa te hranesti sanatos, aceste retete rapide pe baza de legume, fructe si alte alimente naturale iti vor fi mereu la indemana pe Marea Dragoste / www.revistatango.ro!

Reteta de post nr. 1: Falafel

Chiftelutele de legume falafel sunt foarte populare in Orientul Mijlociu si, datorita faptului ca sunt gustoase, sunt consumate cu placere peste tot in lume.

Ingrediente:

1 kg. boabe uscate de naut sau din conserva

400 g patrunjel

6 catei usturoi

4 cepe medii

6 lingurite apa

o lingurita bicarbonat de sodiu

sare, boia de ardei, piper

Preparare:

Lasa nautul la inmuiat peste noapte – sari peste acest pas daca folosesti naut din conserva. A doua zi, fierbe nautul timp de 5 minute, apoi lasa-l sa se raceasca un pic (un sfert de ora). Da prin masina de tocat nautul, ceapa, usturoiul, patrunjelul si amesteca aceasta mixtura cu restul ingredientelor. Fa din compozitie chiftelute mici, pe care le prajesti in ulei bine incins, timp de 5-6 minute.


Reteta de post nr. 2: Supa de ceapa

Ingrediente:

5 cepe

o lingura faina

500 ml apa

piper, sare

Optional: crutoane, patrunjel proaspat tocat

Preparare:

Caleste intr-o olicioara ceapa in ulei incins, la foc mic, iar cand s-a rumenit adauga o lingura de faina, amestecand continuu timp de 2 minute. Adauga apa si lasa supa sa fiarba 25 de minute. Se recomanda servirea cu patrunjel proaspat tocat si crutoane.


Reteta de post nr. 3: Placinta cu mere

Ingrediente:

20 linguri zahar

20 linguri ulei

10 linguri apa plata si 10 linguri apa minerala

5 mere mari, date pe razatoare si amestecate cu putin zahar, dupa gust

un varf de cutit de sare

un plic bicarbonat de sodiu
 
un plic zahar vanilat

Preparare:

Amesteca toate ingredientele de mai sus, mai putin faina, cu mixerul, timp de 5 minute. Adauga faina si framanta aluatul 5-10 minute, astfel incat sa poti intinde foi. Da merele prin razatoare si amesteca-le cu putin zahar. Unge tava de cuptor cu un strop de ulei si intinde prima foaie, apoi adauga peste ea umplutura de mere. Intinde peste umplutura si a doua foaie, avand grija sa lipesti bine marginile, apoi da la cuptor pana se rumeneste (aproximativ 25-30 minute). Pudreaza cu zahar vanilat.


Reteta de post nr. 4: Salata de fructe de iarna

Ingrediente:


4 portocale

3 banane

2 grepfrut

2 kiwi

o mana de nuci macinate

Preparare:

Amesteca toate ingredientele intr-un castron. Poti presara deasupra putin zahar vanilat.


Reteta de post nr. 5: Humus (pasta arabeasca de naut)

Ingrediente:

300 g naut uscat sau din conserva

o legatura patrunjel

o lingura ulei

sare, piper

Preparare:

La fel ca la reteta de falafel, daca folosesti naut uscat, il lasi la inmuiat peste noapte. Fierbe nautul timp de o jumatate de ora, pana se inmoaie complet. Scurge aproape toata apa printr-o sita, dar lasa un pic in oala pentru pasare. Paseaza bine nautul fiert si condimenteaza-l dupa gust. Poti consuma humusul pe felii de paine prajita, cu rosii sau cartofi prajiti.


Reteta de post nr. 6: Legume chinezesti (varianta semipreparata)


Ingrediente:

o punga de legume chinezesti congelate (muguri de bambus, ciuperci chinezesti, porumb)

sos de soia, ghimbir, piper

ulei de masline

Preparare:

Incinge uleiul de maslineintr-o tigaie normala sau tip “wok” si pune legumele congelate (nu este nevoie sa le decongelezi) la prajit. Adauga sos de soia, ghimbir si piper dupa gust. Amesteca ...
citeste mai departe
 
 
 
 

COMENTEAZA:

COMENTARII:

  • 1. quicksever pe 23 Decembrie 2011 11:24

    de obicei nu ma intereseaza gatitul, dar vrean sa-i fac o surpriza sotiei